Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

ЗАКОН І МИ

18.02.2022

Поліція - це сервіс в першу чергу.


Поліція - це довіра людей.


Хатія Деканоїдзе



07 лютого 2020 року було проведено зустріч студентів груп Т-11, ЛК-11, Т-22 з інспектором ювенальної превенції Юлією Миронюк Іллінецького ВПГУНП та головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Іллінецької РДА, відповідальною особою за встановлення статусу особам потерпілим від торгівлі людьми - Діною Кардинал. Присутні педагоги: Галина Комасюк, Леся Зарембовська, Алла Кравець, Василь Цеплий та Оксана Петренко.


photo 2020 02 07 16 07 20


Головною метою заходу було ознайомити студентів з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді і з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження серед студентів. Юлія Миронюк зазначила, що право і закони супроводжують людину все її життя з ними ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які вчинили різні правопорушення. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, необхідно знати закони. І наголосила, що починаючи з 14 років настає кримінальна відповідальність за вчинення ряду злочинів, а починаючи з 18 років – повне цивільне повноліття, коли настає відповідальність за всіма законами. Адже один непродуманий вчинок, юридична неграмотність, безвідповідальність та віра у власну безкарність може зламати все життя.


photo 2020 02 07 16 07 32


Діна Кардинал вручила кожному з присутніх студентів пам’ятку про відповідальність за скоєнні правопорушення та злочини.


photo 2020 02 07 16 07 27


Невимушена, доброзичлива атмосфера, яка панувала під час зустрічі, сприяла встановленню діалогу між студентами та гостями.


photo 2020 02 07 16 07 45


Студенти та педагоги щиро вдячні за теплу, цікаву та змістовну бесіду і бажають легкої служби всім працівникам поліції і натхнення головному спеціалісту відділу освіти, молоді та спорту Іллінецької РДА!



Психолог Галина Комасюк


Поділитися: