Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

ВИЇЗНЕ ЗАНЯТТЯ СТУДЕНТІВ-АГРОНОМІВ

18.02.2022

Студенти груп А-21 та А-22 разом з викладачем Омельчук Світланою Василівною провели виїзне заняття на метеостанцію, що розташована у сусідньому районі, на залізничній станції Липовець.



Метою даного заняття було закріпити і поглибити знання студентів про атмосферу, погоду і клімат, одержані на лекціях та лабораторних заняттях з навчальної дисципліни «Агрометеорологія».


IMG 1394


Бесіду-заняття з студентами проводили: керівник станції Варук Василь Васильович, технік-агрометеоролог Густінович Наталя Михайлівна, технік -метеоролог Данилюк Майя Володимирівна.


IMG 1390


IMG 1410


Вони розповіли про історію відкриття метеостанції, основних методах та видах досліджень на станції, методах збирання і обробки даних агрометеорологічних спостережень.


IMG 1391


IMG 1402


На даній метеорологічних станції спостерігають за основними метеорологічними елементами (атмосферний тиск, температура повітря і ґрунту, вологість повітря, атмосферні опади, вітер) та хмарами і атмосферними явищами. Відомості про метеоелементи передаються в Гідрометеорологічні центри в зашифрованому вигляді. Цифрами та значками ці дані наносять на синоптичні карти погоди, які складають 4 рази на добу або за кожний термін спостережень.


IMG 1400


Студенти агрономічного відділу вдячні працівникам метеостанції за змістовну розмову.


Викладач, Світлана Омельчук


Поділитися: