Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

"Сучасні технології оптимізації живлення рослин – стартове та листкове живлення" - цікава та пізнавальна лекція проведена для викладачів та студентів спеціальності Агрономія

18.04.2024

Для викладачів та студентів спеціальності Агрономія проведена цікава та пізнавальна лекція на тему "Сучасні технології оптимізації живлення рослин – стартове та листкове живлення" з Ольгою Капітанською , к.б.н, керівник науково-дослідного відділу Науково-виробничої компанії «Квадрат».

Науково- виробнича компанія "Квадрат" спеціалізується на проведенні наукових досліджень у галузі живлення рослин, розробці та виробництві високоефективних добрив. Студентів ознайомлено із інноваційними розробками та впровадженням новітніх продуктів.

Концепцією 4R’s. (Використанні правильної форми добрив, в правильному дозуванні, в потрібний час, в правильному місці)

Аналіз резервів підвищення урожайності. Можливі ризики втрат врожаю.

Кореневе та листкове живлення. Взаємозв’язок, обмеження та переваги. Мобільність елементів живлення в ґрунті та рослині. Агрохімія та фізіологія фосфорного живлення. Коефіцієнт використання добрив. Сучасні тенденції – ультралокалізація. Технології In-Furrow та Pop-Up. Мікроелементи – важлива складова збалансованого живлення рослин. Шляхи проникнення різних поживних елементів через лист. Біостимулятори. Класифікація, способи та особливості застосування.Управління стресостійкістю рослин. Ад’юванти - основа ефективності позакореневого застосування пестицидів та добрив.

Поділитися: