Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

Студенти ознайомились із методикою проведення та наявними шкідниками, що зимують в грунті

24.11.2023

Студенти спеціальності Агрономія груп А -33, А- 32 та А -42 з викладачами Шумником М. В. та Василенко Л.С. провели практичну роботу з теми: Обстеження грунтів на заселеність шкідниками методом осінніх розкопок. Студенти ознайомились із методикою проведення та наявними шкідниками, що зимують в грунті.

У зв’язку із теплою погодою, яка спостерігалась у вересні та на початку жовтня, під час розкопок більшу частину шкідників було виявлено у верхньому шарі ґрунту. Серед видового складу переважали:

- Личинки травневого хруща

- Значну небезпеку посівам сільськогосподарських культур становлять підгризаючі совки – озима та оклична.Також проводяться обстеження посівів сільськогосподарських культур та інших угідь для виявлення зимуючого запасу шкідників польових культур та багаторічних насаджень, заселеності мишоподібними гризунами.

На підставі цих обстежень та ґрунтових розкопок розробляються прогнози появи та заходи по боротьбі з шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур на наступний рік, що дасть можливість поінформувати та попередити сільськогосподарського виробника для того, щоб провести захист рослин вчасно, економічно та екологічно обґрунтовано.

Поділитися: