Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

ПЕРЕДАЧА КОЛЕДЖІВ ОБЛАСТІ З ДЕРЖАВНОЇ ДО КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

18.02.2022

З 1 січня 2018 року Іллінецький державний аграрний коледж



разом з іншими коледжами України, які мають статуси юридичних осіб, фінансуються з обласних бюджетів (відповідно до додатку № 10 Статті 24 Закону «Про державний бюджет України на 2018 рік»). На Вінниччині це 5 коледжів: Вінницький технічний коледж, Вінницький транспортний коледж, Іллінецький державний аграрний коледж, Калинівський технологічний коледж, Могилів-Подільський монтажно-економічний коледж. Станом на сьогодні майно цих коледжів є власністю Міністерства освіти і науки України.


Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. № 89-р Про затвердження плану заходів з підготовки передачі до комунальної власності цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації (закладів фахової передвищої освіти) державної форми власності, що мають статус окремих юридичних осіб і видатки на оплату послуг з підготовки фахівців у яких здійснюються з обласних бюджетів та бюджету м. Києва має бути відповідне рішення щодо надання згоди на безоплатну передачу цілісних майнових комплексів закладів фахової передвищої освіти державної форми власності у комунальну власність обласних рад.


19 березня 2021 року планується проведення чергової сесії Вінницької обласної Ради. На сесії будуть розглянуті пропозиції Комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури Вінницької обласної Ради щодо надання згоди на прийняття п’яти вищезазначених коледжів із державної власності у комунальну власність Вінницької обласної Ради.


Директор коледжу Василь ПИНДУС


Поділитися: