Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

ІЛЛІНЕЦЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ КОЛЕДЖ РОЗШИРЮЄ ЯБЛУНЕВИЙ САД НОВИМИ НАСАДЖЕННЯМИ

18.02.2022

На полях навчальної лабораторії садівництва та лісівництва кипить робота.




DSC00036


За три календарні дні на 6-ти га ріллі мають з’явитися нові насадження: 1,5 га яблунь відомого сорту Голден делішес, який займає перше місце в світовому садівництві та стільки ж виділено на сорт Фуджі – четвертому у рейтинговій ніші популярності. А ще на 3-х га висаджується слива – новий напрямок садівництва навчального закладу. Інтенсивний сад на слаборослих підщепах відомий у світі високою продуктивністю та своїми екологічними ресурсозберігаючими технологіями.


DSC00059


DSC00034


DSC00132


Віддаючи перевагу проходження практик на власних полях, завідувач агрономічним та лісогосподарським відділенням Микола Шумник зазначив:


- Це дає можливість викладачу та студенту відслідковувати весь процес, починаючи з підготовки землі, внесення добрив, догляду за посівами та саджанцями до збору врожаю. Ми самостійно вирішуємо виробничі ситуації та впливаємо на той чи інший технологічний процес.


DSC00340



Кожен ранок навчальна лабораторія розпочинає із планування технологічних процесів, які необхідно здійснити в найкоротші терміни. А саджанці шикуються в рівнесенькі шеренги, переспівуючи з вітром, втішаючи око молодими бруньками, які незабаром несміливо зацвітуть першим біло-рожевим цвітом.


DSC09950


1


DSC09965




3


DSC09990


Поділитися: