В рамках навчальної програми та практичної підготовки, 31 жовтня 2018 року студенти випускних груп агрономічного відділення А-41 та А-42 відвідали ТОВ «Іллінецький цукровий завод», з метою ознайомлення з технологією цукроваріння.
Бурякоцукровий завод – це велике, добре обладнане сучасною технікою підприємство, яке працює сезонно, але 24 години на добу.
Студенти мали нагоду побачити усі виробничі процеси, що пов’язані з переробкою цукрового буряка та виробництвом цукру, а саме: подача буряка на завод і очистка його від домішок (землі, піску, залишків бурячиння), різка коренів в стружку і одержання дифузного соку (бурякопереробне відділення); очищення від нецукрів за допомогою вапна з послідуючим доочищенням діоксидом вуглецю, згущення соку випаровуванням до густини сиропу (сокочисне відділення); виділення сахарози з сиропу шляхом кристалізації, відокремлення цукру-піску від міжкристального розчину, сушка і пакування його в тару.
Також спеціалісти заводу ознайомили студентів з допоміжними технологічними операціями, такими як, одержання вапна і вапняного молока; сатураційного і сульфатоційного газів; виробництво та транспортування жому.