Сайт оновлюється. Просимо вибачення за тимчасову відсутність частини матеріалів

ДЕНЬ ПОЛЯ В ІЛЛІНЕЦЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ АГРАРНОМУ КОЛЕДЖІ

18.02.2022

23 серпня 2018 року на території лабораторії з виробництва та переробки продукції рослинництва Іллінецького державного аграрного коледжу відбувся великий польовий захід – День поля, організатором якого стали ТОВ «Євраліс Семенс Україна» та його партнери. Посилання на телепрограму "Земля Подільська" https://youtu.be/zf7mJPJz_9o



IMG 4495


IMG 4425


IMG 4375


IMG 4381


Українська компанія ТОВ «Євраліс Семенс Україна», яка є представником французької Кооперативної Групи EURALIS SEMENCES, щорічно закладає широку мережу демонстраційних та технологічних випробувань своєї продукції по всій території України, а відділ наукових розробок і досліджень тестує новостворені гібриди та досліджує їх адаптивність до нашого клімату.


IMG 4382


Такі демонстраційні поля, на договірних засадах, розміщені і на земельних ділянках, що перебувають у постійному користуванні коледжу та використовуються для навчально-практичної підготовки студентів.


IMG 4497


IMG 4467


IMG 4391


IMG 4459


IMG 4471


IMG 4482


Головним завданням нашого закладу освіти є якісна підготовка спеціалістів для аграрної та агропромислової галузей економіки.


IMG 4386


IMG 4476


IMG 4553


IMG 4401


Іллінецький ДАК готує практикорієнтованих спеціалістів середньої ланки (молодших спеціалістів), що володіють, як теоретичними знаннями, так і практичними навичками. Згідно навчальних планів, на практичну підготовку відводиться до 40 відсотків загального часу. Цінність спеціаліста – випускника коледжу полягає в тому, що під час проходження практики він має можливість досконало вивчити всі необхідні для застосування в майбутній роботі елементи галузі. Наприклад, спеціаліст - агроном на практичних заняттях вивчає весь цикл сільськогосподарського виробництва від посіву до збирання урожаю: складає плани сівозмін, ознайомлюється з підготовкою ґрунту до посіву, строками посіву сільськогосподарських культур, нормами висіву, сортами тощо; досконало вивчає технологію догляду за посівами, методи боротьби зі шкідниками, хворобами, бур’янами, а також економічний ефект від виробництва тої чи іншої культури.


IMG 4533


IMG 4530



Також, важливим завданням нашого закладу є пропаганда передового досвіду міжнародних і вітчизняних лідерів аграрної науки та бізнесу.


З цією метою, працівники коледжу, на площі 780 га лабораторії з виробництва та переробки продукції рослинництва, вирощують сільськогосподарські культури, застосовуючи новітні технології виробництва. Маємо ділянки гібридизації насіння кукурудзи від раннього до середньо-пізнього ФАО, насіння соняшника, насіння сої, сорго, площі під вирощування елітного насіння озимих та ярих зернових культур.


Крім того, з метою створення умов для вивчення нашими студентами гібридних сортів і агротехнологій завтрашнього дня, упродовж 7-ми років виділяємо площі під дослідно-демонстраційні поля ТОВ «Євраліс Семенс Україна», що є науково-дослідницькою базою для вертикально-інтегрованого виробничого циклу: польове виробництво насіння, його доробка і кондиціонування на заводі Євраліс на Черкащині, операційний маркетинг та комерціалізація в межах України. На таких демоділянках, спеціалісти, викладачі та студенти коледжу, у тісній співпраці зі співробітниками ТОВ «Євраліс Семенс Україна» та його партнерами, мають можливість продемонструвати свої напрацювання перед фермерами, керівниками, агрономами та інженерами багатьох агроформувань, запрошених до участі у таких великих польових заходах. Серед них є і випускники Іллінецького державного аграрного коледжу.


IMG 4395


IMG 4445


IMG 4465


Головним же для нас є те, що наші студенти можуть вивчати, приймати посильну участь у вирощуванні та збиранні урожаю, і тим самим - здобути практичні знання, котрі допоможуть у майбутньому їм реалізуватись у вибраній професії.


IMG 4460


Цьогоріч, це вже другий великий семінар аграріїв на території лабораторії з виробництва та переробки продукції рослинництва Іллінецького державного аграрного коледжу.


IMG 4564


IMG 4592



23 червня 2018 року відбулась міжнародна науково-практична конференція з органічного землеробства.


На 30 серпня 2018 компанією ТОВ «Байєр», заплановано практичний семінар на території лабораторії з виробництва та переробки продукції садівництва Іллінецького державного аграрного коледжу, де агрономи та фермери матимуть змогу ознайомитись з технологіями вирощування сільськогосподарських культур із застосуванням сучасних засобів захисту рослин та поділитися досвідом зі своїми колегами з різних куточків України.


Як бачимо, уся інноваційна діяльність керівництва, працівників та викладачів Іллінецького коледжу спрямована на головне – на якісну підготовку конкурентоспроможного спеціаліста для аграрної та агропромислової галузей економіки.


IMG 4436


Педагогічний колектив розуміє, що оцінка його діяльності – це відгуки потенційних роботодавців про наших випускників, це пропозиції щодо вакантних місць саме для випускників коледжу. Так, щорічно спеціалістів, що закінчили навчання в ІДАК, запрошують на роботу інститути Академії аграрних наук. А для тих, хто вирішив продовжити навчання далі, це успішний вступ та навчання в університетах України.


Директор ІДАК, Пиндус В.В.


Поділитися: